TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cetățenii moldoveni de peste hotare, îndemnați să se ferească de escroci

Cetățenii moldoveni de peste hotare, îndemnați să se ferească de escroci

Oamenii legii l-au reținut pe membrul unei grupări infracționale care prin intermediul rețelelor de socializare estorca sume mari de bani, notează Noi.md.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, grupul mprezenta victimelor date și fapte care nu corespund realității și, sub pretextul unui împrumut, însușea sume de bani de la cetățenii moldoveni aflați peste hotare.

Procurorii au stabilit că, în perioada august 2018 – ianuarie 2019, persoanele necunoscute, folosind rețelele de socializare și diverse aplicații de mesagerie on-line, au convins victima, care la moment se afla peste hotarele țării, să efectueze mai multe tranzacții bănești prin intermediul sistemelor de transferuri rapide în sumă de circa 4000 euro.


Liderul grupării infracţionale s-a dovedit a fi un tînăr de 29 ani care a fost anterior judecat și este originar din r. Drochia. La domiciliul acestuia au fost efectuate percheziții, iar tînărul a fost reținută pentru 72 de ore. El este anchetat penal pentru săvîrșirea infracțiunii de escrocherie și riscă o amendă în mărime de la 850 la 1350 unități convenționale sau pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 2 la 6 ani.

În acest context, Centrul pentru combaterea crimelor informatice avertizează cetăţenii R.Moldova, mai cu seamă cei care lucrează peste hotarele ţării, să atragă o atenţie sporită la solicitările de împumuturi de bani prin intermediul conturilor odnoklasniki, facebook, vk, instagram, inclusiv de pe conturile cu imagini a persoanelor cunoscute, deoarece toate acestea sînt metode folosite de escroci.

În perioada anilor 2018-2019 de către angajaţii Centrului au fost documentate 46 cazuri de acest gen.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load