COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cetățenii Moldovei vor putea călători în Brazilia fără vize

Cetățenii Moldovei vor putea călători în Brazilia fără vize

Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de anulare a regimului de vize dintre Moldova și Brazilia.

Documentul va intra în vigoare după 90 de zile de la finalizarea tuturor procedurilor interstatale, iar acest lucru va avea loc deja în vara acestui an. Potrivit acordului, cetățenii fiecărei țări vor putea intra fără vize și se vor putea afla pe teritoriul altei țări pînă la 90 de zile la fiecare 180 de zile. Intrarea fără viză este posibilă în orice scop al călătoriei, inclusiv turistic, de afaceri sau de tranzit, transmite Noi.md cu referire la bloknot-moldova.md

Parlamentul a ratificat, de asemenea, și acordul de anulare a vizelor cu Indonezia pentru deținătorii pașapoartelor moldovenești diplomatice și de serviciu.


La finele anului 2019, Moldova a coborît cu trei poziții în "Indicele pașapoartelor", ocupînd locul 49 în clasament. În ianuarie 2019, Moldova a ocupat locul 46, iar cetățenilor noștri li s-au deschis călătorii fără viză în 122 de țări ale lumii.

În prezent, deținătorii pașaportului moldovenesc pot călători fără vize în 76 de țări ale lumii, în 43 de țări pot obține viză la sosire, iar pentru călătoria în 79 de țări este nevoie o viză completă.

Pe continentul american țările în care moldoveni nu au nevoie de vize sînt: Panama, Peru și Chile, o serie de state insulare din Antile și bazinul Caraibe, Guyana Franceză. Iar în Nicaragua și Bolivia viza poate fi obținută la sosire.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load