COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cetățean al Federației Ruse, reținut pentru escrocherie

Cetățean al Federației Ruse, reținut pentru escrocherie

Un cetățean al Federației Ruse, în vîrstă de 45 de ani, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii pe timp de pandemie, în Republica Moldova, a fost reținut.

În urma investigațiilor efectuate de poliție s-a constatat că cetățeanul rus folosindu-se de declanșarea stării de urgență în țară și faptul că în această perioadă companiilor de leasing le este sistată activitatea, a pus la cale o schemă infracțională, de dobîndire ilicită a bunurilor altor persoane, sub pretextul gestionării unei companii de leasing.

Astfel, pentru realizarea scopurilor criminale, suspectul a închiriat un oficiu în mun. Chișinău și a angajat persoane pentru distribuirea publicității și atragerea potențialelor victime. Compania oferea condiții avantajoase și rate procentuale mult mai joase persoanelor, decît ratele companiilor de leasing din RM și semnau cu acestea contracte fictive de creditare.


Suspectul a obținut, în calitate de prima rată obligatorie, mijloace bănești în sumă de peste 400 mii lei.

Oamenii legii l-au reținut și plasat în arest pe un termen de 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar dacă persoanelor li se va dovedi vinovăția, aceștea riscă pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Este de menționat că suspectul a fost anterior judecat pe teritoriul Federației Ruse, pentru comiterea mai multor escrocherii, fiind eliberat din detenție la finele anului 2019.

Polițiștii continuă activitățile de prevenire și curmare a infracțiunilor, dar și identificarea altor persoane care profită de perioada de pandemie în scopuri infracționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load