COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cerere către noul ministru al Educației: Încă putem reuși să schimbăm ceva

Cerere către noul ministru al Educației: Încă putem reuși să schimbăm ceva

Noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolăescu-Onofrei, a fost îndemnată să ia unele decizii care ar permite tinerilor din colegii să aibă șanse egale cu cei care merg la universități.

O asemenea rugăminte a fost adresată de prezentatoarea de televiziune Elena Levițkaia-Pahomova, transmite Noi.md.

"Urmează admiterea. Dați tinerilor care intră la colegii să aibă șanse egale cu cei care merg la universități", a scris ea pe pagina sa de pe o rețea socială, adresîndu-se noului ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolăescu-Onofrei.


Jurnalista a menționat că cei care vor să aplice la colegii au dreptul să depună o SINGURĂ cerere de admitere la doar o SINGURĂ specialitate, iar cei care vor să fie admiși la instituțiile de învățămînt superior pot depune trei cereri.

"Astfel, colegiile pierd tinerii puternici care nu au intrat la specialități de prestigiu. Nu ajung cei cu o notă medie de 8 sau mai mare. Dacă le veți da șansa să depună trei cereri, veți obține un set mai bun. Trebuie să vorbim, de asemenea, și despre grupurile de limbă rusă, dar veți avea oare timp acum? Uitați-vă la cele mai prestigioase specialități. Uneori există o singură grupă în întreaga instituție de învățămînt. Cu privire la calitatea evaluării cunoștințelor, de asemenea, trebuie de discutat. Camerele de luat vederi nu au rezolvat problema. Raioanele, cum au fost "mai puternice" după punctaje în comparație cu Chișinău și Bălți, așa și au rămas. Cred în existența unor lideri, dar nu în tendința generală. Știți foarte bine că în multe școli de la sate nu există profesori, iar notele pentru copii sînt "desenate". Pentru a verifica acest lucru, comparați nota medie de la admitere și cea de după un an de studiu. Copiii sînt lipsiți de șanse egale încă din copilărie. Mai există încă multe puncte", a subliniat Elena Levițkaia-Pahomova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load