COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cereau mită pentru a închide ochii la fărădelegi: Ce riscă doi polițiști

Cereau mită pentru a închide ochii la fărădelegi: Ce riscă doi polițiști

Doi inspectori de patrulare sînt cercetați penal după ce ar fi pretins mită de la doi şoferi pentru a nu-i trage la răspundere şi a nu le ridica permisele de conducere.

Într-un caz, unul dintre poliţişti ar fi pretins 10 000 de lei, iar în alt caz, alt poliţist din cadrul INP ar fi cerut 500 de euro. În ambele situaţii, şoferii au fost opriți pentru verificări pe traseul Chişinău-Hînceşti.

Potrivit materialelor cauzei, poliţiştii ar fi constatat încălcări la conducerea mijloacelor de transport, între care conducerea în stare de ebrietate şi conducerea fără permis. Pentru a nu documenta situaţiile, în conformitate cu prevederile legii, aceştia au pretins mită.

În cadrul urmăririi penale, au fost operate percheziţii la domiciliile şi în mijloacele de transport ale bănuiţilor, inclusiv în automobilele de serviciu. Ulterior, ambii au fost escortaţi la CNA pentru audieri şi pentru recunoaşterea lor în calitate de bănuiţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pînă la 10 ani de închisoare pentru corupere pasivă.


În prezent, poliţiştii sînt cercetaţi în stare de libertate cu obligarea lor de a se prezenta la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load