TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cercetat de vameși după ce în mașina lui au fost găsite peste 300 de kg de detergenți (FOTO)

Cercetat de vameși după ce în mașina lui au fost găsite peste 300 de kg de detergenți (FOTO)

Peste 300 de kg de detergenți și 70 articole de parfumerie au fost reținute de vameși în sudul țării, în apropiere de orașul Cimișlia. Marfa se afla în mașina unui bărbat de 32 de ani. Valoarea acesteia se estimează la circa 200 de mii de lei.


Potrivit Serviciului Vamal, ofițerii echipelor mobile au identificat și anihilat o schemă de introducere frauduloasă a bunurilor de larg consum pe teritoriul Republicii Moldova. Schema a fost deconspirată după ce, în baza unor informații deținute, echipele mobile au stopat, la ieșirea din orașul Cimișlia, autoturismul condus de un cetățean moldovean, în vîrstă de 32 de ani.


În cadrul controlului, funcționarii vamali au constatat că mijlocul de transport era încărcat cu diverse mărfuri de origine străină, în cantități comerciale, fără ca șoferul să dețină vreun act de proveniență asupra acestora.


Conform procedurii, autovehiculul a fost însoțit în zona de control vamal din proximitate pentru efectuarea verificărilor detaliate, iar, ca urmare, vameșii au reținut peste 300 de kg de detergenți și 70 articole de parfumerie cu marcajele unor branduri renumite, fiind susceptibile de a aduce atingere mai multor drepturi de proprietate intelectuală.


Mărfurile, valoarea cărora se estimează preventiv la 200 000 de lei, au fost introduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova, fără a fi declarate organului vamal și fără achitarea plăților vamale.


Cazul este cercetat în continuare de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere, în conformitate cu prevederile legale.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load