Centrul Hidrometeorologic are o nouă avertizare

Centrul Hidrometeorologic are o nouă avertizare

Centrul Hidrometeorologic a emis o avertizare de secetă hidrologică. Apa a scăzut considerabil în rîurile și lacurile de acumulare din R. Moldova. Autoritatea solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

„Luna octombrie se caracterizează prin trecerea etiajului de toamna în rîurile Republicii Moldova. Etiajul de toamna este condiționat de cantitatea precipitațiilor scăzute în munții Carpați din Ucraina cît și pe teritoriul  țării. Acestea se  menține de la sfîrșitul Apelor Mari de Primavară  pînă la viiturile de toamnă, iar în absența lor se extinde pînă la începerea sezonului de iarnă, care se manifestă prin apariția formațiunilor de gheață”, explică specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic

În luna octombrie  se menține și riscul  de producere a  viiturilor, dar în comparație cu luna septembrie probabilitatea acestora scade.

Primele formațiuni de gheață pe apă ar putea apărea la sfîrșitul lunii octombrie numai în rîurile din nordul țării, prognozează Serviciul Hidrometeorologic.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load