Centrul de Pregătire a Specialiştilor pentru Armata Naţională are datorii de milioane

Centrul de Pregătire a Specialiştilor pentru Armata Naţională are datorii de milioane

Î.S. „Centrul de Pregătire a Specialiştilor pentru Armata Naţională”, care se află în subordinea Ministerului Apărării, are datorii de aproape zece milioane lei la capitolul salarizarea efectivului, prejudicii morale stabilite prin instanţa de judecată pentru salariaţii demişi nemotivat, şi alte aspecte legate de gestionarea defectuoasă a instituţiei.

Despre asta anunță ministrul apărării, Pavel Voicu, care a făcut o vizită inopinată la instituție. Ministrul spune că va informa conducerea de vîrf a țării despre neregulile depistate la Centru.

„Am rămas şocat de starea lucrurilor la această instituţie, care în loc de venituri, cauzează doar pierderi în bugetul apărării şi de stat. Am constatat că angajaţii nu au primit salariile timp de 7 luni zile, asta în contextul în care pentru noi, resursele umane calificate sînt atît de necesare şi importante. Pentru mine, în calitate de ministru al Apărării, este important să asigur transparenţă maximă, în limitele legislaţiei, privind felul cum au fost acumulate aceste datorii impresionante şi care a fost cauza acumulării acestora pe parcursul anilor”, a spus Pavel Voicu.

Ministrul a menţionat și neregulile depistate în activitatea administraţiei Centrului, cu referire la procedura de dare în arendă a spaţiilor şi terenurilor aflate în gestiunea instituţiei, modul de întocmire şi încheiere a contractelor cu aceştia. „Pe teritoriul întreprinderii închiriază spaţii mai mulţi agenţi economici. Am dispus ca, în regim de urgenţă, să-mi fie prezentate toate contractele de arendă, costurile pentru chirie, legislaţia în baza căreia au fost date în folosinţă aceste încăperi. De asemenea, am cerut persoanelor responsabile informaţia despre activitatea celor 27 de şcoli de pregătire a conducătorilor auto de pe întreg teritoriul ţării, situaţia pentru anul 2019 la capitolul angajaţi şi numărul persoanelor instruite”, a declarat ministrul Voicu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load