Centrul de instruire pentru copiii bolnavi de cancer, vizitat de înalţi oficiali (VIDEO/FOTO)

Centrul de instruire pentru copiii bolnavi de cancer, vizitat de înalţi oficiali (VIDEO/FOTO)

După cinci ani de la deschidere, Centrul educațional pentru copiii bolnavi de cancer din cadrul Institutul Oncologic se laudă cu progrese, rata de însănătoșire a copiilor crescînd considerabil, informează Noi.md.


Astăzi, 5 martie, Centrul a fost vizitat de un grup de oficiali atît din ţară, cît şi de peste hotare, care au rămas plăcut surprinşi de activitatea Centrului şi de rezultatele bune din ultima perioadă.


„Mulțumesc enorm Guvernului Republicii Moldova și Guvernului Austriei, precum și Organizației UNESCO pentru faptul că au reușit să deschidă un astfel de centru, unde pot fi instruiți copii care suferă de cele mai grave boli cum este cancerul. Statistica ne arată că 83% dintre copiii plasați în acest centru devin iarăși sănătoși, acesta fiind un rezultat fenomenal”, a declarat în cadrul vizitei de astăzi ambasadorul special al UNESCO, Ute-Henriette Ohoven.


„Fiecare copil salvat oferă speranță. Eu mă bucur enorm că ambasadorul special al UNESCO este prezent în Republica Moldova. Ea a venit cu o abordare foarte bună. Noi am avut parte de o contribuție enormă a Guvernului Austriei pentru deschiderea acestui centru. Acesta se află pe mîinile unor oameni extraordinari. Doamnele de aici fac tot posibilul ca copiii să se simtă foarte bine”, a menţionat ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.


Prezent la întîlnire, secretarul general al Comisiei Naționale a RM pentru UNESCO, Constantin Rusnac, spune că fiecare copil tratat aici se simte deja ca acasă, lucru pentru care le mulţumeşte celor care au contribuit la crearea acestui centru.


„În numele copiilor tratați în acest centru, vreau să mulțumesc Guvernului și Ambasadei Austriei, organizației Hope 87, doamnei ambasadoare Ohoven, fiindcă de cinci ani acest centru este aici și continuă să fie un centru extraordinar în care copiii simt căldura pedagogilor, psihologilor și medicilor care lucrează aici. Ei vin aici și se simt ca acasă, acest centru ajutîndu-i să se însănătoșească mai repede”, a mărturisit Constantin Rusnac.


Impresionat de numărul de copii care au reuşit să se trateze de cancer în acest centru s-a arătat a fi şi consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării, Corneliu Popovici, care declară că rezultatele bune, cu siguranţă, nu se vor opri aici, mai ales că ţara noastră continuă să beneficieze de sprijin din partea finanțatorilor străini.


„Personal, am rămas impresionat de ceea ce am văzut. Am observat că acest centru are un impact deosebit în ceea ce privește tratarea copiilor. Eu sînt convins că, datorită medicilor, profesorilor e la acest centru, Ambasadei Austriei, fundațiilor austriece, în viitorul apropiat vom avea rezultate încă mai bune în ceea ce privește tratarea copiilor noștri în Republica Moldova”, a menţionat Corneliu Popovici.


Centrul de instruire pentru copiii bolnavi de cancer din cadrul Institutul Oncologic a fost deschis în martie 2013, iar anual aici sînt trataţi aproximativ 200 de copii din toată ţara.


 Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load