COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Centrul COVID-19 din capitală, sprijinit de Ambasada Israelului și Comunitatea Evreiască

Centrul COVID-19 din capitală, sprijinit de Ambasada Israelului și Comunitatea Evreiască

În data de 1 iulie, aproximativ 500 de salopete de protecție pentru personal medical au fost oferite de către Reprezentanța Ambasadei Statului Israel în Moldova în parteneriat cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova Centrului Medical COVID – 19 din Chișinău.

Începînd cu 10 aprilie, la Chișinău, IMSP Centrul COVID-19, care a fost organizat la Centrul expozițional Moldexpo, a început să primească pacienți cu simptome de coronavirus. Din momentul în care Centrul a fost deschis, eforturile personalului au fost direcționate spre trierea și asistența medicală oferită pacienților cu simptomele noului tip de virus.

Avînd o capacitate de 400 de paturi medicale, inclusiv 10 de terapie intensivă, timp de 3 luni Centrul a oferit asistență medicală pentru mii de pacienți, care au fost testați și transferați, la necesaitate, către alte instituții medico-sanitare, transmite unimedia.info.


Potrivit ES Ambasadorului Eliav Belotserkovsky: „ Acesta este un ajutor modest din partea poporului israelian pentru poporul Moldovei, care confirmă relația noastră de prietenie. Vom continua să oferim asistență pentru a depăși această epidemie. Suntem gata să punem la dispoziție experiența noastră, dar și ajutor sub formă de mijloace de protecție individuală sau echipament medical.

Ca toate țările lumii, Statul Israel și Republica Moldova luptă cu una dintre cele mai mari provocări epidemiologice din istorie. În ambele țări, situația este foarte dificilă, iar autoritățile din sănătate fac tot posibilul pentru a preveni răspîndirea virusului și acorda asistență pacienților. În același timp, este destul de clar că fără cooperare transfrontalieră această pandemie nu poate fi învinsă.

Moldova este o țară specială pentru mulți israelieni. Unii dintre ei s-au născut aici sau părinții lor sînt originari din Moldova. De asemenea, astăzi Moldova găzduiește o Comunitate Evreiască activă și prosperă, ce contribuie la dezvoltarea țării. Vom continua să punem umărul în această bătălie pentru a opri criza epidemilogică. ”

Respectarea standardelor de precauție și asigurarea cu echipamente de protecție individuală sînt modalitățile de a ajuta personalul medical pentru a păstra sănătatea medicilor și a salva vieți umane. Reprezentanța Ambasadei Statului Israel și Comunitatea Evreiască din Republica Moldova își exprimă profundă recunoștință personalului medical, care sînt în prima linie în lupta cu virusul de tip nou. Considerăm că doar împreună vom putea înfrunta criza și opri răspîndirea primejdiei epidemiologice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load