Cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor

Cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor

Peste 1 mln 200 mii de persoane au traversat frontiera în perioada sărbătorilor pascale, ceea ce constituie o creștere cu 9,15% față de perioada similară a anului precedent, notează Noi.md.


Un număr mai mare de treceri a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 613 929 traversări. La fel, din totalul de traversări a călătorilor, cetățenilor moldoveni le-a revenit 646 268 treceri.


Cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Otaci și Giurgiulești – Galați. Totodată, cea mai tranzitată zi la frontieră a fost sîmbătă, 4 mai curent, cînd prin punctele de trecere s-a înregistrat un număr de 73 379 traversări persoane.


Preponderent, în perioada nominalizată, frontiera de stat a fost mai des traversată de către persoanele cu vîrsta cuprinsă între 30 şi 39 de ani – 294 617 traversări, fiind urmate de persoanele cu vîrste între 40 şi 49 ani – 254 981 traversări, dar și la o diferență mică s-au apropiat tinerii (20 - 29 ani) – 216294 traversări.


De asemenea, valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 285 391 traversări, fiind în creștere cu 5,17% comparativ cu perioada similară a anului 2018.


Pentru a nu permite formarea cozilor în punctele de trecere, inclusiv a creșterii timpilor de așteptare, și în anul curent la nivelul Poliției de Frontieră s-a dispus o serie de acțiuni orientate spre sporirea capacității de fluidizare a traficului transfrontalier.


Timpul mediul de așteptare pentru un mijloc de transport, în cele mai solicitate puncte de trecere, nu a depășit 12 minute în orele de vîrf, potrivit autorităților.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load