Cele mai afectate localități de vînt: Fără lumină și copaci doborîți

Cele mai afectate localități de vînt: Fără lumină și copaci doborîți

Vîntul în rafale a cauzat mai multe dereglări în activitatea operatorului sistemului de distribuție a energiei electrice. 


Potrivit  Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A, din cauza vîntului sînt numeroase rupturi de conductoare ale liniilor electrice aeriene, defecțiuni în urma căderii peste ele a crengilor rupte, a copacilor doborîți la pîmînt și a diferitor obiecte purtate de rafalele de vînt.


Cele mai afectate de condițiile meteo dificile sînt raioanele Orhei, Telenești și Criuleni, unde s-au deconectat avariat porțiuni de rețele locale de tensiune medie și joasă.


Au fost înregistrate circa 50 de avize privind rupturile de conductor, fiind afectată furnizarea energiei electrice către mai mulți consumatori.


Pentru remedierea situației au fost mobilizate 77 formațiuni de intervenție operativă, care își desfășoară activitatea în localitățile rămase parțial fără tensiune. 
 


În acest context, îtreprinderea atrage atenţia agenţilor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie:
 
- ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pămînt și care atîrnă suspect de pe piloni sau copaci;
- nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pămînt;
- marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia pînă la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
- nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load