Cel de-al doilea puzzle din lume ca mărime. O moldoveancă îl face într-un mod neobişnuit

Cel de-al doilea puzzle din lume ca mărime. O moldoveancă îl face într-un mod neobişnuit

O locuitoare cu dezabilităţi din oraşul Edineţ, în vîrstă de 42 de ani, pe nume Ludmila Goltianova face puzzle-uri timp de 20 de ani. Scopul ei este să facă cel de-al doilea după mărime puzzle din lume, din 33.600 de piese, pentru a fi inclusă în Cartea Recordurilor Guinness.


„Totul a început în anul 2002. După absolvire, m-am simţit un pic derutată, plictisită. Toţi au plecat care şi pe unde, au intrat la studii. De cărţi m-am săturat un pic. Atunci una din prietenele mele mi-a sugerat să încerc sa fac un puzzle si mi-a adus primul puzzle”, a povestit femeia, în cadrul proiectului „Chipurile străzii” de la postul de televiziune CTC.


La început, mama Ludmilei era cam nemulţumită văzînd că fiica sa face puzzle-uri. Credea că Ludmila suferea, totuşi fiica ei primea o adevărată plăcere din această nouă ocupaţie.


„O fac pentru propria mea plăcere, plus este un cadou original pentru prieteni", a explicat Ludmila.


Femeia alege de sine stătător puzzle-urile pe care le va face, le cumpără la magazin sau le comandă pe Internet.


Asamblarea puzzle-urilor o ajută pe Ludmila să se distragă de la activitățile cotidiene: „Cînd fac puzzle-uri, dedic acestei ocupaţii maximum din timpul meu", spune femeia.


Ludmila are un nepot care locuiește în regiunea Moscovei, el a visat întotdeauna că în casa lui să fie un tablou asamblat de mătușa sa. Anume el a fost cel care a găsit tabloul cu 32.000 de piese de puzzle. Tot nepotul i-a sugerat Ludmilei o idee neobișnuită. Deoarece acest puzzle este cel de-al doilea ca mărime din lume, iar Ludmila nu este o persoană obișnuită, ea ar trebui să depună o cerere pentru Cartea Recordurilor Guinness și să ajungă să stabilească un record, lucru pe care femeia l-a acceptat.


„Astfel, aş putea deveni celebră, nu pentru că visez la celebritate, ci pentru că, în primul rînd, mă aflu într-o situaţie specială și aș vrea să dovedesc prin gestul meu că fiecare om îşi are propriul talent", a spus Ludmila.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load