COVID-19 în MOLDOVA

Cei mai buni paraşutişti din ţară au participat la o competiţie

Cei mai buni paraşutişti din ţară au participat la o competiţie

Cei mai buni paraşutişti din ţară au luptat pentru întîietate în cadrul unei competiții organizate pe aerodromul de la Vadul lui Vodă. Campionatul este la a doua ediţie, iar în acest an, numărul participanților s-a dublat, comparativ cu anul trecut.

Cei 20 de participanţi au fost împărţiţi în două categorii. În prima au concurat sportivii care au la activ pînă la o sută de salturi, iar în categoria a doua au fost incluşi cei care au depăşit această performanță.

Cel mai tînăr participant, tot el şi învingător în categoria de pînă la o sută de salturi este Alexandru Crudu. Bărbatul de 27 de ani este din Chişinău şi munceşte în domeniul IT. Proaspătul campion ne-a povestit că a început să sară cu paraşuta cu trei luni în urmă şi că a făcut din această activitatea o adevărată pasiune.

"În timpul carantinei era foarte plictisitor. Nu am avut ocupaţie şi am decis să încerc. Primul salt l-am făcut pe 9 mai şi de atunci am împlinit 102 salturi astăzi. Îmi pare rău că nu am început mai devreme. Mi s-a schimbat viața total" a menţionat Alexandru Crudu, participant.

Tînărul spune că familia şi prietenii erau destul de sceptici, însă cu timpul au început să îi susţină pasiunea.

"Mama îşi face griji pentru că crede că e foarte periculos, dar de fapt nu e periculos deloc. Noi avem paraşută de rezervă, avem sisteme de securitate. Dar toţi s-au bucurat foarte mult şi toată familia în scurt timp o să se facă paraşutişti", a spus Alexandru Crudu.

Organizatorii spun că în pofida pandemiei de COVID-19 în acest an numărul de participanţi a crescut. Însă, din cauza restricţiilor de circulaţie nu au putut veni în Moldova mulţi paraşutişti din străinătate care şi-au anunţat intenţia de participare la campionat.

"Este prima competiție pe care am avut ocazia să o facem în 2020. Am avut parte de mulţi sportivi, 20 au participat. Am încercat să organizăm tot maximal cu respectarea normelor epidemiologice. Adică mai mult în aer liber", a declarat Alexandru Simonov, organizator.

"O direcție din parașutism este tracking-ul. Sportivii sar de la 3 000 de metri. Ei au o misiune stabilită. Au asupra lor dispozitive de monitorizare GPS care măsoară viteza şi distanța. În tracking sînt trei momente importante: viteza, distanța şi exactitatea. GPS-ul calculează toate aceste date, în baza cărora juriul stabileşte cine e cel mai iscusit parașutist", a punctat Serghei Zincenco, președintele Federației de Parașutism.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load