COVID-19 în MOLDOVA

Cei mai buni ambasadori ai vinurilor moldovenești sînt cei din Quebec

Cei mai buni ambasadori ai vinurilor moldovenești sînt cei din Quebec

Vinurile moldovenești au cucerit de-a lungul timpului inimile multor iubitori de vin din toate colțurile lumii, iar canadienii se pare că nu sînt o excepție.

Moldoveanca Ana-Maria Ursu,, stabilită în Canada, spune că în rîndul canadienilor un interes sporit pentru vinurile noastre îl au locuitorii din Quebec.

"Am observat interesul sporit al quebecoșilor întru descoperirea vinurilor moldovenești, și cei mai buni ambasadori ai vinurilor sunt chiar ei. Tot auzeam că vinul e fantastic, ar dori să afle mai multe despre Moldova și nu știu unde să găsească mai multă informație coagulată într-o singură sursă. Astfel s-a născut ideea de a crea grupul ”Moldova – Generation of Winemakers Land” dedicat special persoanelor care doresc să cunoască cultura vinului, istoria și proveniența acestuia în Moldova, personalitățile care au contribuit la dezvoltarea industriei de vin, strugurii indigeni și alte date/ statistici interesante despre Moldova, care o va scoate din tiparul drept țara care produce vin ieftin, dar o va scoate în evidență drept țară care produce vin de calitate la preț concurențial. Ne-am propus la fel să dezvoltăm #vinohorajourney unde toți iubitorii de vin din toate colțurile Quebec-ului să se unească la o horă de vin", a relatat Ana-Maria Ursu pentru gazetabasarabiei.com.


Conaționala noastră spune că vinurile moldovenești au un mare potențial pe piața din Canada, întrucît vorbim de o piață largă, cu posibilități enorme.

"Canada e un consumator activ de vin, o piață cu posibilități enorme care abia așteaptă să fie transpuse în realitate. Sper să revenim în scurt timp cu o noutate bombă despre realizările unor vinuri moldovenești pe piața canadiană, dar, până atunci, sunt încă multe proiecte care merită efortul nostru", a relatat Ana-Maria Ursu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load