Cei ce caută un loc de muncă pot alege din aproape nouă mii de oferte

Cei ce caută un loc de muncă pot alege din aproape nouă mii de oferte

Şomerii care își caută un loc de muncă pot alege din aproape nouă mii de propuneri. 

Cei mai căutaţi sînt meseriaşii. Potrivit Agenției Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai multe posturi vacante - aproape 3800, sînt în Capitală. În Municipiul Bălți sînt disponibile peste 800 de joburi. Şomerii din raionul Florești pot alege din peste 400 de locuri de muncă, iar cei din Strășeni și Cahul din

Pentru persoanele cu studii superioare sînt puse la bătaie 2010 joburi. Sunt căutați aproape 350 de poliţişti. În sănătate sînt vacante peste 330 de locuri de muncă, iar în domeniul economic - peste 202. În același timp, sînt 181 de oferte pentru ingineri și tehnicieni, iar în învățămînt sînt neacoperite 160 de locuri.

Cele mai multe oferte sînt pentru șomerii care au studii în domeniul profesional-tehnic. În Industria textilă, de exemplu, sînt oferite aproape 2.400 de joburi. Totodată, întreprinderile industriale din țară sînt în căutarea a peste 650 de lucrători calificați. 535 de locuri de muncă sînt oferite operatorilor la instalații și mașini, iar în hoteluri și restaurante sînt vacante aproape 400 de joburi.

La căutare sînt și muncitorii necalificați. Pentru muncitorii auxiliari sînt oferite 462 de joburi, iar pentru personalul tehnic - 135. Mai sînt disponibile 115 locuri de muncă pentru montatori şi sînt căutați 112 ajutori de educator. 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load