CEC va desfăşura în luna februarie o campanie de informare electorală

CEC va desfăşura în luna februarie o campanie de informare electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) va desfăşura în prima săptămînă a lunii februarie o campanie de informare și educare civică, prin care cetățenii vor fi instruiţi cu privire la procedurile electorale și la modul în care fi organizate alegerile parlamentare.


Anunţul a fost făcut de către președintele CEC, Alina Russu, într-un interviu acordat în exclusivitate Agenţiei Informaţionale de Stat MOLDPRES.


Potrivit sursei citate, modificarea Codului Electoral a impus schimbări şi în organizarea activităţii CEC. “Astfel, în 2018 o parte din activitatea CEC va fi direcționată pentru ajustarea sistemului informațional de stat Alegeri, vom ajusta toate regulamentele și instrucțiunile aplicabile pentru scrutin, vom lansa o campanie de informare și educare civică prin care cetățenii să cunoască care sînt procedurile electorale și cum vor fi organizate alegerile și vom avea și instruirea tuturor subiecților electorali”, a spus funcţionarul.


Șeful de la CEC a specificat că și mass media va fi un participant important în procesul electoral. „În condițiile în care vom avea 51 de circumscripții uninominale, rolul mediilor de informare locale va crește și va fi unul esențial. CEC a avut comunicare cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului asupra reglementării activității audiovizualului în campania electorală, dar și pentru respectarea codului de etică și conduită electorală de către concurenții electorali și mass media”, a conchis Russu.


La finele anului 2018, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare. Scrutinul se va desfăşura în baza sistemului mixt de vot.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load