COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CEC explică de ce „au dispărut” peste 20 de mii de votanți

CEC explică de ce „au dispărut” peste 20 de mii de votanți

Comisia Electorală Centrală explică de ce la ora 14:34, pe pagina web a CEC, la rata de participare, au fost afișați cu peste 20 de mii de votanți mai mult decît erau înregistrați la ora respectivă.

Potrivit CEC, cifra prezentată pe interfața aplicației privitor la rata participării a cuprins temporar și numărul de alegători prezenți la urne în municipiul Bălți. Ulterior, situația a fost remediată, iar numărul de alegători în plus a dispărut.

Datele și încălcările au fost prezentate de Promo-Lex în urma monitorizării desfășurăii scrutinului.


Conform paginii Comisiei Electorale Centrale, în mun. Chișinău pînă la ora 14:34 au votat în total 147400 alegători.

În același timp, s-a constatat pe sectoare următorul număr de alegători care au votat la ora indicată mai sus: Buiucani – 17390, Centru – 14494, Botanica – 26106, Ciocana – 17287, Rîșcani – 23608 și în suburbii – 27970, ceea ce constituie în total 126855 alegători.

Astfel, s-a atestat diferență de 20545 alegători care conform calculelor general per municipiu ar fi votat la ora 14:34.

„Dintr-o eroare tehnică a infograficelor de vizualizare a prezenței la vot în mun. Chișinău, cifra prezentată pe interfața aplicației privitor la rata participării în mun. Chișinău, temporar, a cuprins numărul de alegători prezenți la urne în mun. Chișinău și în mun. Bălți”. Experții în materie de IT ai CEC au identificat și înlăturat, operativ, deficiența tehnică. Important e să reținem că aplicația de vizualizare a prezenței la vot este una separată de Sistemul Informațional Automatizat de Stat “Alegeri” și are drept scop DOAR informarea publicului despre prezența la urne și profilul alegătorilor și nu influențează rezultatele alegerilor”, se precizează în comunicatul emis de CEC.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load