TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CEC cere explicaţii în cazul secţiei de votare deschisă cu întîrziere

CEC cere explicaţii în cazul secţiei de votare deschisă cu întîrziere

Comisia Electorală Centrală (CEC) a cere explicaţii de la funcţionarul electoral, din a cărui cauză o secţie de votare din Chişinău, sectorul Centru a fost deschisă cu întârziere. Despre aceasta a comunicat preşedintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul unui briefing.

„Cu referire la cazul preşedintelui biroului electoral din sectorul centru, din a cărui cauză a început secţia de votare activitatea cu întârziere de 44 de minute, CEC a solicitat imediat explicaţii de la funcţionarul electoral, care şi-a legat întârzierea de defecţiuni tehnice a automobilului”, a declarat preşedintele CEC.


„Toate incidentele care se invocă, se sesizează sau se anunţă vor fi date publicităţii după ce vor fi constatate circumstanţele care au avut loc şi dacă există sau nu o încălcare a legislaţiei”, a menţionat Maxim Lebedinschi, secretarul CEC.

CEC a reiterat asupra necesităţii respectării normelor legale în partea ce ţine de agitaţia electorală, care este strict interzisă în ziua alegerilor. Interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe Internet şi pe afişele expuse anterior.

Conform datelor CEC, până la ora 13:00, pe întreg teritoriul ţării au votat peste 20% de alegători. Amintim că alegătorii care nu se pot deplasa la secţia de votare din motive de sănătate pot solicita, până la ora 15:00, urna mobilă la domiciliu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load