TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban oferă detalii. De ce se cere demisia șefei Direcției de Învățămînt

Ceban oferă detalii. De ce se cere demisia șefei Direcției de Învățămînt

Ion Ceban explică de ce a cerut public demisia şefei Direcţiei generale educație, tineret și sport, Rodica Guţu, transmite Noi.md.

Potrivit edilului, în ultimii ani în domeniul educaţional din Capitală au fost depistate mai multe ilegalităţi, transmite Noi.md.

„Din informațiile pe care le deţin, actualmente, în municipiul Chișinău activează în lipsa autorizației sanitare de funcționare mai multe instituții de educație timpurie. În cadrul evaluărilor efectuate, în unele instituții au fost stabilite un șir de neconformități care prezintă pericol pentru sănătatea copiilor și elevilor în procesul instructiv-educativ.

  • Suprasolicitarea instituțiilor preșcolare și a unor instituții preuniversitare
  • Nu este soluționată problema asigurării cu apă potabilă de calitate din rețea a mai multor instituții de educație timpurie
  • Lipsa apei calde curgătoare în instituțiile preuniversitare şi a surselor igienice (uscătoare electrice, săpun lichid)
  • Alimentația copiilor se realizează cu abateri de la meniurile model
  • Lipsa mobilierului conform vîrstei”, sînt motivele enumerate de primarul Capitalei.

Edilul Capitalei mai spune că „DGETS Chișinău nu a prezentat pînă pînă la data de 10 ianuarie 2020 raportul anticorupţie, solicitat de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării”.

„Noi însă zilnic avem multiple petiții, nemulțumiri ale părinților despre colectările de bani. Nemulțumiri declară și cadrele manageriale cu privire la acordarea subiectivă a sporurilor salariale. Anumitor conducători ai instituţiilor de învăţămînt, le-a fost retras, ori minimizat sporul. De asemenea, a fost instituit un regim de teroare prin intermediul revizorilor și controalelor în instituții, iar unele cadre au fost sancţionate fără a se ține cont de legislație. Eu nu voi permite sa vă bateți Joc de copiii şi corpul didactic din Capitală. Aşa că va rog să vă daţi demisia benevol, doamna Rodica Guţu”, a adăugat Ceban.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load