COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban, despre construcțiile din Chișinău: E permis doar ceea ce e legal

Ceban, despre construcțiile din Chișinău: E permis doar ceea ce e legal

Ion Ceban a menţionat că Primăria de azi, nu își propune să împiedice dezvoltarea bussinesului în construcții.

,,Noi vrem ca orașul să se dezvolte, dar nici o semnătură nu va mai fi pusă pe documente neconforme și nu se vor elibera certificate de urbanism, contrar legii și normelor prevăzute. Primăria nu va mai permite autorizarea construcțiilor pe terenuri municipale, luate în arendă la preț de 20 de mii de lei, pentru un hectar de pămînt, care, de fapt, acest teren trebuie valorificat la un preț mult mai mare. Atunci la buget vor veni mai mulți bani, iar aceștia vor putea fi investiți în drumurile capitalei”, a menţionat primarul general.

În context, edilul capitalei a declarat că pentru soluționarea conflictelor în domeniul urbanismului și al construcțiilor, a fost creat un grup de lucru. Ion Ceban a infirmat zvonurile precum că municipalitatea a stopat toate construcțiile în oraș. Acesta a menţionat că tot ce este legal, este permis.


,,Vreau să liniștesc oamenii, care deja au cumpărat apartamente în blocurile care au admis încălcări și au fost oprite. sîntem conștienți că, pe deoparte sînt locuitorii nemulțumiți, care se sufocă de construcțiile apărute peste noapte ca ciupercile după ploaie, și pe de altă parte sînt cetăţenii care au investit, iar noi nu trebuie să îi lăsăm pe oameni în drum”, a mai spus şeful capitalei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load