COVID-19 în MOLDOVA

Ceban a mers la Țînțăreni; Cînd va fi gata stația de tratare a levigatului

Ceban a mers la Țînțăreni; Cînd va fi gata stația de tratare a levigatului

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a efectuat luni, 7 septembrie, curent, o vizită de lucru în satul Țînțăreni și la poligonul municipal de deșeuri menajere solide din localitate.

În cadrul vizitei, edilul capitalei a participat la o ședință comună cu autoritățile locale din satele Geamăna, Ciobanovca și Țînțăreni, unde au fost abordate aspecte ce țin angajamentele asumate dintre părți, în contextul transportării deșeurilor la poligon.

De asemenea, Ion Ceban a inspectat activitățile pe teren prevăzute în acordul adițional la contractul cu Primăria Țînțăreni: amenajarea terenurilor sportive - multifuncționale în aer liber; terenuri de joacă pentru copii la intrarea în localitate. A fost evaluată și capacitatea de intervenție pentru angajamentele asumate la reparația sectoarelor de drumuri și construcția apeductului.


Totodată, edilul capitalei, împreună cu reprezentanții serviciilor municipale de profil a inspectat starea de lucruri la depozitul municipal, șantierul de construcție a stației de tratare a levigatului, precum și activitățile planificate pentru fortificarea digului de protecție.

Primarul general a primit asigurări din partea responsabililor că lucrările de construcție a stației de tratare a levigatului vor fi realizate în termen.

„Angajamentele pe partea de compactare și transportare a gunoiului sînt executate. În același timp, am vrut să vedem cum stau lucrurile pe teren la stația de levigat. Antreprenorul ne asigură că pînă la începutul lunii decembrie lucrările vor fi finalizate, deși noi am solicitat ca termenii să fie restrînși", a declarant Ion Ceban.

E de menționat că activitățile pe șantier sînt realizate în proporție de 50 la sută. Stația va avea o capacitate de 150m³/zi și va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load