COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce vreme va fi de hramul orașului

Ce vreme va fi de hramul orașului

Temperaturi generoase de toamnă cu soare, fără ploi, se aşteaptă în următoarele zile, cînd va fi sărbătorit şi Hramul Capitalei.

Conform meteorologilor, pînă luni, 14 octombrie, inclusiv, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă valori termice între 19-25 de grade Celsius, ziua, şi 6-11 grade, noaptea.

Perioada de referinţă va fi caracterizată de timp însorit, fără precipitaţii. Acest fapt este apreciat în special de autorităţile localităţilor care sărbătoresc hramurile bisericilor pe 14 octombrie, cînd creştinii de rit vechi prăznuiesc Acoperămîntul Maicii Domnului sau Pocroavele .


Denumirea populară a Acoperămîntului Maicii Domnului, „Pocroavele“, este un cuvînt slavon care în meteorologia populară înseamnă acoperirea pămîntului cu brumă sau cu zăpadă.

Potrivit tradiţiei, Acoperămîntul Maicii Domnului reprezintă pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece şi acoperirea pămîntului cu brumă. Or, oamenii în vîrstă afirmă că după Pocroave vremea, de obicei, se răceşte.

La rîndul lor, şi specialişti SHS susţin că în decursul lunii octombrie pretutindeni se semnalează îngheţuri.

Perioada medie de apariţie a îngheţurilor la suprafaţa solului pe teritoriul ţării se înregistrează în intervalul 1-15 octombrie, în aer – între 12 şi 31 octombrie. Cu toate acestea, în unii ani îngheţuri pe parcursul acestei luni nu s-au semnalat (1989, 1996).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load