Ce venituri a încasat Serviciul Vamal în ultima săptămînă

Ce venituri a încasat Serviciul Vamal în ultima săptămînă

În perioada 5-11 martie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 304,1 milioane de lei, mai puțin cu circa 60 de mii de lei față de săptămîna precedentă, notează Noi.md.


În total au fost perfectate 7 914 declarații vamale. La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămînii trecute, au fost înregistrate 79 de tentative de încălcare a legislației vamale. Cazurile sînt cercetate de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 25 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 61.695 de lei. În aceeași perioadă, fluxul mijloacelor de transport a constituit 81.690 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sînt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 563 și, respectiv, 13 292 de traversări.


În vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, autoritățile recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente.


Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul mijloacelor de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load