TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce urmează după ce s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor la INJ

Ce urmează după ce s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor la INJ

Perioada de depunere a documentelor pentru a studia la Institutul Național al Justiției (INJ) s-a încheiat. Persoanele care doresc să ajungă judecători sau procurori au avut la dispoziție, în total, 54 de zile pentru a se înscrie în concurs.

Potrivit calendarului publicat de INJ, pînă în data de 30 august urmează să fie anunțată lista candidaților ce întrunesc condițiile de participare la concurs. Ulterior, în perioada 2-5 septembrie va avea loc proba scrisă, testul psihologic eliminatoriu, iar rezultatele vor fi anunțate joia viitoare. Candidații nemulțumiți de rezultate vor avea la dispoziție trei zile pentru a depune contestații: 5, 6 și 9 septembrie, scrie Bizlaw.


În perioada 10-13 septembrie va avea loc cea de-a doua probă scrisă, testul grilă. De această dată candidații vor avea două zile pentru a depune contestațiile, iar candidații care vor promova această probă vor susține, în perioada 18 – 25 septembrie, proba orală.

Amintim că anul acesta numărul total al subiectelor s-a majorat cu 68, față de anul trecut. Astfel, pentru testul grilă și pentru proba orală candidații trebuie să studieze:

90 subiecte din Dreptul civil;

111 subiecte din Dreptul procesual civil;

98 subiecte din Dreptul penal;

164 subiecte din Dreptul procesual penal;

65 subiecte din Drepturile omului;

51 subiecte din Dreptul procesual administrativ.

Rezultatele concursului de admitere vor fi anunțate în data de 30 septembrie, iar ulterior persoanele admise vor avea la dispoziție 11 zile pentru a trece Comisia medicală și Comisia de integritate.

Pentru instruirea iniţială, în perioada octombrie 2019 – aprilie 2021 au fost scoase la concurs 20 de locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror. Perioada de admitere a fost deschisă în data de 1 iulie și trebuia să se încheie, inițial, în data de 2 august. Ulterior, a fost, însă, prelungită cu trei săptămîni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load