Ce trebuie să știe șoferii care au mașini cu numere de înmatriculare neutre?

Ce trebuie să știe șoferii care au mașini cu numere de înmatriculare neutre?

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stînga Nistrului și municipiul Bender, care dispun de certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sînt admise în traficul rutier internațional, scrie Noi.md.


Însă, conform Regulamentului Circulției Rutiere, fiecare șofer care circulă cu numere neutre pe teritoriul Republicii Moldova, sînt obligați să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului „MD”.


Astfel, de la intrarea în vigoare și pînă în prezent, au fost depistați în trafic peste 250 șoferi care nu aveau lipit semnul distinctiv al statului „MD”.


Angajații Inspectoratului Național de Patrulare, aflîndu-se pe traseele naționale la asigurarea securității circulației rutiere, repartizează abțibilduri cu inscripția ,,MD” șoferilor cu numere neutre de înmatriculare întîlniți pe teritoriul Republicii Moldova.


Menționăm că abțibildurile au fost oferite de Misiunea OSCE în Moldova pentru a fi repartizate șoferilor cu numere neutre de înmatriculare cu titlu gratuit.


E de menționat faptul că de la data intrării în vigoare a folosirii numerelor neutre, conform legislației în vigoare, conducătorii auto care circulă pe teritoriul RM cu numere neutre și nu au semnul „MD” pe mașină, riscă amendă de la 150 pînă la 300 de lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load