COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce trebuie să facă părinții atunci cînd vor să schimbe grădinița la care merge copilul?

Ce trebuie să facă părinții atunci cînd vor să schimbe grădinița la care merge copilul?

Este bine cunoscut faptul că în Chișinău înscrierea copiilor se face doar online, doar la o singură grădiniță care corespunde districtului atribuit vizei de reședință din buletinul de identitate al părintelui.

Ei bine, în cazuri de excepție, un părinte poate să înscrie un copil și la o altă grădiniță, însă acesta va trebui să prezinte careva documte care ar sprijini dorința sa de a înscrie copilul la un alt district.

Mai jos aflați cum puteți schimba grădinița la care merge copilul, ori la care dorinți să meargă odrasla dumneavoastră.


Potrivit reprezentanților Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, dacă părintele și-a înregistrat copilul la o grădiniță și a fost deja acceptat, însă între timp a decis să schimbe instituția de educație timpurie, acesta va trebui să anuleze cerere anterioară și să depună o nouă cererea de această dată la grădinița dorită.

Totodată, părintele va trebui să atașeze documentele necesare (buletinul de identitate, certificatul de nastere al copilului).

De menționat însă, că potrivit regulamentului de înscriere, prioritate vor avea copiii din sectorul respective. Prioritate vor avea copiii:

  • educaţi de un singur părinte;
  • care se află sub tutelă sau altă formă de protecție;
  • cu dezabilități;
  • ai căror părinţi au dezabilități severe;
  • ai căror părinţi îşi fac serviciul militar;
  • din familiile cu mulţi copii (3 şi mai mulţi copii de vîrstă timpurie şi şcolară), din gemeni, tripleți sau cvadrupleți etc.;
  • care au un frate sau o soră înmatriculat/ă în instituția respectivă;
  • părinții sau alți reprezentanți legali ai cărora sînt angajați ai instituției respective.

Totodată, documentele anexate la cererea depusă online pot fi atît în format PDF (scanate), ori în format JPEG (poză de calitate bună).

În cazul în care copilul frecventează deja o instituție de educație timpurile, iar părintele își dorește să transfere copilul într-o altă grădinița. Procedura de înscriere va fi aceiași ca și în cazul primei înregistrări.

Lista locurilor libere în grădinițele din municipiul Chișinău poate fi consultată aici.

În cazul în care după înregistrarea cererii nu ați primit niciun răspuns, puteți cere ajutor la numărul de telefon (+373) 22 20-16-01, ori scriind pe adresa de email dgetsmun@gmail.com.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load