COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce subiecte au fost discutate în această dimineață de conducerea de vîrf a țării

Ce subiecte au fost discutate în această dimineață de conducerea de vîrf a țării

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut unele precizări privind acțiunile care vor fi întreprinse de autoritățile din țara noastră.

Potrivit șefului statului urmează cinci acțiuni importante care au drept scop prevenirea răspîndirii infecției de coronavirus, informează Noi.md.

1 Săptămîna viitoare, cînd pensionarii trebuie să își primească pensiile, autoritățile intenționează să facă un grafic de eliberare a acestora și să asigure ca oamenii în etate să nu se îmbulzească la oficiile poștale.


2 Sînt pregătite protocoale pentru implicarea colegilor de la MAI în contextul regimului special impus în toată țara. Dacă va fi nevoie va fi implicată și armata, însă potrivit lui Dodon la etapa actuală nu este necesară implicarea acesteia.

3 De astăzi au fost eliminate restricțiile pentru activitatea magazinelor ce vînd detergenți, piese de schimb auto pentru tehnică agricolă și tot ce este necesar pentru agricultori.

4 O prioritate pentru autorități rămîne implementarea învățămîntului online. Pînă în acest moment la procesul de studii online au apelat peste 30% din școli și licee. Urmează ca și celelalte instituții să se alăture acestei practici.

5 Republica Moldova a primit mai multe loturi de ajutor medical de la OMS, la sfîrșitul săptămînii viitoare urmează să ajungă în țara noastră și un ajutor medical din China, la fel și Federația Rusă va oferi un suport în domeniul medicinei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load