TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce spun oamenii despre noile tarife pentru călătoriile interurbane (VIDEO)

Ce spun oamenii despre noile tarife pentru călătoriile interurbane (VIDEO)

Noile tarife pentru călătoriile interurbane, care au fost aplicate chiar din prima zi a anului, bat tare la buzunarele cetățenilor. Salariile și pensiile mici îi motivează pe unii oameni să-și rărească drumurile spre capitală, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

Cei mai afectați sînt locuitorii de la nordul și sudul țării. De exemplu, dacă pînă acum o călătorie pînă la Drochia costa 111 lei, acum oamenii vor scoate din buzunare 162 de lei. Iar scumpirile nu se opresc aici. De la începutul lunii următoare, se vor scumpi și biletele pentru transportul de tip confort.


Calătorii pe care i-am întîlnit la Autogara de Nord au păreri împărțite. Pentru unii oameni, majorarea tarifelor la călătoriile interurbane este o lovitură puternică pentru bugetul personal. Alții sînt plăcut surprinși, însă, că modificarea prețurilor nu este atît de mare, precum se așteptau.

„Se simte. În buzunarele noastre se simte”.

„La Briceni mergeți? Da. Cît va costat biletul? Cînd a venit mama, a dat 115, acum e 160. Cum vi se pare? Cam scump. Mama are nici 2000 de lei pensia. O costă”.

„Mergi mai des, te ustură mai tare. Veți veni mai rar? Da. Vezi copii și nepoții mai rar”.

„La Scumpia mergem. Cît va costat biletul? 86. Dar pînă acum cît costa? 70. Cum vi se pare această diferență? Nu-i mare”.

„Era 51.40. Dar acum? Acum – 64.20. Unde mergeți? La Ungheni. Cum vi se pare această scumpire. Pentru pensionari – se simte”.

Și conducătorii microbuzelor s-au împărțit în două tabere. Unii s-au bucurat de noile tarife, iar alții nu au fost la fel de entuziasmați. Ultimii spun că prețurile mărite le vor rări numărul călătorilor.

„Ați simțit nevoia de a se scumpi biletele? Nu. De ce? Mai bine iefteneau motorina. Salariul din Moldova nu permite să scumpim biletele”.

„Pînă cu era 80.30. Cum vi se pare? E suficient? Este suficientă această majorare? Este. Totul e scump. La service îți pun niște prețuri..Era nevoie de o majorare? Da…încă de mai demult a trebuit”.

„Vom vedea în timpul săptămînii, lunii..Deodată nu se simte. Era nevoie de această majorare? La sărăcia noastră..nu prea”.

După o majorare cu 12 bani, începînd cu 1 ianuarie, un kilometru parcurs cu transportul iterurban costă 60 de bani. Scumpiri noi sînt așteptate și din februarie. Călătroii care vor opta pentru unități de transport care vor oferi condiții de tip „confort” vor scoate din buzunar cîte 70 de bani pentru un kilometru. Majorările vin după o serie de proteste ale transportatorilor. Ultima manifestație a fost organizată la începutul lui decembrie. În semn de protest, peste 300 de microbuze au fost parcate în Piața Marii Adunări Naționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load