TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce se va întîmpla cu moldovenii în caz de infectare cu coronavirus

Ce se va întîmpla cu moldovenii în caz de infectare cu coronavirus

În R. Moldova, dar și în țările vecine, România și Ucraina, nu s-au înregistrat cazuri de coronavirus. Pe teritoriul țării sînt patru laboratoare care vor putea confirma cazurile de infectare cu acest virus, iar potențialii bolnavi vor fi internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Informațiile au fost prezentate de secretara de stat a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Mariana Golovaci, la ședința comisiei parlamentare de profil.


Potrivit responsabililor de la MSMPS, R. Moldova se află în continuare în „zona verde”, însă oficialii spun că sînt gata de orice schimbare a situației, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Toate spitalele au prezentat informații despre stocurile de medicament, absolut toate instituțiile dispun de tot necesarul pentru această perioadă a anului. Din informația de care dispunem, nu este deficit de măști sau mănuși. Conform recomandărilor OMS, folosirea măștilor și a mănușilor se recomandă doar persoanelor bolnave și lucrătorilor medicali. Lucrătorii Poliției de Frontieră sau Serviciului Vamal sînt asigurați. Nu recomandăm acum purtarea măștilor de către toți cetățenii”, a spus Mariana Golovaci.

Funcționara a dat asigurări că MSMPS va primi, în curînd, testele pentru confirmarea infecției. Pînă atunci, rezultatul unei probe transmise pentru confirmare la laboratoarele din Germania ar urma să fie expediată înapoi în două-trei zile.

„Țin să punctez că pacienții bolnavi de coronavirus nu necesită tratament special. Tratamentul simptomatic se face standard, ca și în cazul altor infecții”, a mai spus Golovaci.

Secretara de stat a spus că în cazul în care se confirmă cazuri de infectare cu coronavirus, pacienții vor fi internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

„Din cîte știu, Toma Ciorbă ar avea o sută de paturi pentru pacienți cu infecții. Alte spitale din republică și din capitală ar putea oferi cîteva zeci de paturi”, a mai spus Mariana Golovaci.

Pe finalul raportului în fața deputaților, secretara de stat a îndemnat moldovenii la „mai puțină panică” și a atras atenția la necesitatea unei igiene corecte.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load