Ce se întîmplă în organism după ce te laşi de fumat?

Ce se întîmplă în organism după ce te laşi de fumat?

Corpul se recuperează extrem de repede după renunţarea la ţigări. Însă unele schimbări rămîn ireversibile.


La 20 de minute de la renunţatul la fumat tensiunea arterială revine la normal. Nicotina din ţigări eliberează epinerfină şi norepinefrină care cresc ritmul cardiac şi îngustează vasele sanguine.. Din cauza acestor substanţe extremităţile fumătorilor în general sînt reci, notează Huffington Post.


După două ore, nevoia de nicotină revine, iar persoanele devin nervoase şi anxioase. După opt ore, monoxidul de carbon din sînge este eliminat, permiţînd ca nivelul oxigenului să revină la normal. În cazul fumătorilor înrăiţi, celulele roşii cresc în dimensiune, provocînd în cele din urmă cheaguri de sînge. 


La 24 de ore după renunţarea la ţigări apare tusea puternică, acesta fiind modul în care corpul încearcă să scape de toate toxinele din plămîni.  În acelaşi moment riscul apariţiei bolilor cardiacescade. 


În 48 de ore, nicotina este eliminată complet din corp, iar persoanele încep să simtă din nou gustul mîncărurilor. La 72 de ore, dorinţa de nicotină va provoca dureri de cap, ameţeală, greaţă şi crampe. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load