COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă după externare cu persoanele infectate anterior cu COVID-19

Ce se întîmplă după externare cu persoanele infectate anterior cu COVID-19

După ce a cîștigat lupta cu virusul COVID-19 și a fost externată, fiecare persoană este preluată la monitorizare de medicul de familie.

Chiar dacă este vindecată, aceasta, timp de 14 zile, continuă să se afle în autoizolare, avînd obligația de a păstra cu strictețe regulile de igienă.

Despre aceasta vorbesc responsabilii moldoveni din domeniul sănătății, potrivit cărora, tot ceea ce se întîmplă la moment în țara noastră, reprezintă o mare provocare pentru sistemul spitalicesc moldovenesc.


Făcînd referire la numărul de paturi libere, responsabilii ministerului Sănătății spun că „cifra este flexibilă în funcție de situația epidemiologică. Locurile pot spori la necesitate și pot descrește cînd situația epidemiologică este mai bună”.

„Un număr foarte mare de pacienți, care vin concomitent, este o provocare pentru sistemul spitalicesc, mizăm pe sprijinul populației și autorităților, să respecte măsurile ca să permitem spitalelor să lucreze fără aglomerări și să se axeze pe rezultate bune”, remarcă specialiștii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load