Ce se întimplă cu majoritatea stîlpilor anti-parcare din Chişinău (VIDEO)

Ce se întimplă cu majoritatea stîlpilor anti-parcare din Chişinău (VIDEO)

La doar patru luni de la instalare, o mare parte din stîlpii anti-parcare din centrul Capitalei sînt deja la pămînt. Deteriorați sau furați, în urma lor au rămas doar șuruburile, de care se împiedica pietonii.

Oamenii spun că banul public a fost cheltuit fără rost, întrucît mașinile oricum ajung pe trotuare. Proiectul costă peste cinci milioane de lei.


Astfel, pe asfalt, unde cîndva au fost montați stîlpii, au rămas doar șuruburile. Oamenii se plîng că, deseori, se împiedică de ele.


Trecătorii cred că stîlpii au fost vandalizați.


Anterior, serviciul de presă al Primăriei a anunțat pentru TV8 că instalarea stîlpilor va da rezultat abia după ce vor fi instalați pe lateral, ca nicio mașină să nu poate intra în zona delimitată. Recent, astfel de piloni au apărut lîngă Universitatea de Medicină. Însă, fiind montați la distanțe mari unul față de altul, aceștia nu constituie un obstacol pentru șoferi, astfel că trotuarele din preajmă continuă să fie folosite de șoferi pe post de parcări.


Potrivit responsabililor, în decurs de o săptămînă Direcția de Transport a Primăriei urmează să inițieze procedura de reinventariere pentru a instala piloni noi în locul celor dărîmați. De asemenea, pentru a identifica făptașii, va fi implicată și poliția.


„O să depunem și o sesizare în acest sens la poliție, mai ales că sînt și obiective cu supraveghere video pe Ștefan Cel Mare, așa că cred că o să avem și un rezultat”, Oleg Caraman, șef adjunct direcția de transport, primăria Chișinău.


În total, proiectul prevedea montarea a peste 5 mii de piloni pînă la sfîrșitul verii pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe bulevardul Constantin Negruzzi. Pentru instalarea stîlpilor în anul curent, din bugetul municipal au fost alocate 2 milioane de lei.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load