COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă cu echipamente pentru Covid-19 care au fost folosite

Ce se întîmplă cu echipamente pentru Covid-19 care au fost folosite

Miile de seturi de echipamente care sînt utilizate de medici pentru protecția infectării cu Covid-19, devin ulterior deșeuri infecțioase. Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că pentru gestionarea și prelucrarea acestora este elaborat un plan bine structurat.

Potrivit informațiilor prezentate la conferința de astăzi, zilnic din instituțiile spitalicești din țară sînt colectate sute de echipamente utilizate de mediciii care luptă cu pacienții infectați cu Covid. Mănușile, vizierele, costumele, ochelarii și măștile utilizate devin apoi deșeuri infecțioase care sînt distruse ulterior.

„Există un plan bine conturat pentru gestionarea deșeurilor infecțioase structurat pe trei etape și anume colectarea separată a deșeurilor care sînt periculoase din punct de vedere infecțios. Apoi există un traseu în instituție de transfer separat a acestor deșeuri către un punct comun de colectare și dezinfectare, sterilizare a acestora. Ulterior deșeurile deja dezinfectate se elimină conform unei proceduri și se distrug”, a declarat Svetlana Lupu, șef, Direcția politici în domeniul asistenței medicale spitalicești.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load