COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă cu cei care au ajuns la spital, nefiind diagnosticați cu COVID-19

Ce se întîmplă cu cei care au ajuns la spital, nefiind diagnosticați cu COVID-19

Persoanele care sînt aduse la spital, dar nu li se confirmă diagnosticul de COVID-19 și sînt lăsate să plece acasă, trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile, indiferent dacă localitatea în care se află este sau nu în carantină. Precizările în cauză au fost făcute de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, transmite IPN.

„Scoaterea localității din carantină, așa cum se va întîmpla pentru raionul Hîncești, nu înseamnă că avem frîu liber pentru plimbări și pentru ieșiri. Noi rămînem în autoizolare”, a spus Nicolae Furtună.

Autoizolarea, timp de 14 zile, este obligatorie pentru persoanele care revin din străinătate, indiferent care a fost scopul călătoriei.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a explicat că instituirea regimului de carantină în cadrul unei unităţi administrativ-teritoriale se decide de Comisei pentru Situații Excepționale în situaţia înregistrării cazurilor unice de infecţie, cu afectarea a 1% din populație. Perioada de carantină numără 14 zile de la confirmarea ultimului caz în localitate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load