TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce schimbări se pregătesc la Procuratura Anticorupție și Consiliul Superior al Procurorilor

Ce schimbări se pregătesc la Procuratura Anticorupție și Consiliul Superior al Procurorilor

Proiectul de reformare a Justiției, prezentat astăzi de ministra Justiției Olesea Stamate, prevede, pe lîngă reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ) și a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), schimbări și la Procuratura Anticorupție (PA), la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și la modalitatea de alegere a procurorului general.

Autorii proiectului de reformare a Justiției propun ca angajații Procuraturii Anticorupție se concentreze pe cazurile de corupție mare. Astfel, se propune ca o parte dintre competențele PA ce țin de corupția sistemică să fie transferate către Centrul Național Anticorupție (CNA).


De asemenea, comisia care va evalua judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție, urmează să evalueze și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție.

În același timp, vor fi supuși evaluării și procurorii șefi ai subdiviziunilor Procuraturii Generale, procurorii șefi de la procuraturile specializate, teritoriale și de circumscripție și adjuncții acestor procuraturi din Chișinău, Bălți, Cahul și Comrat.

Proiectul mai prevede suplinirea numărului membrilor Consiliului Superior al Procurorilor cu încă doi reprezentanți ai societății civile. Unu dintre aceștia va fi propus de Guvern, iar altul, de Forul Societății Civile pentru Parteneriatul Estic.

De asemenea, se propune completarea numărului de membri de drept ai Consiliului Superior al Procurorilor cu președintele Uniunii Avocaților.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load