COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce s-a întîmplat cu prețul produselor agricole pe timp de pandemie

Ce s-a întîmplat cu prețul produselor agricole pe timp de pandemie

Produsele agricole s-au scumpit cu aproape 9% în ianuarie-martie 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele prezentate de Biroul Național de Statistică, care a luat în calcul prețurile medii de vînzare anunțate de producători. Din produsele animaliere, laptele s-a scumpit cu 5,3%.

La produsele vegetale preţurile producătorilor au crescut în medie cu 15,9%. S-au scumpit de două ori strugurii de soiuri de masă, iar prețurile pentru fructele sămințoase au crescut cu 67,7%.

Floarea soarelui s-a scumpit cu 23,3%, culturile leguminoase pentru boabe – cu 14,1%, rapița – cu 12,8%, cartofii – cu 9,8%, iar porumbul– cu 8,1%.


Pe de altă parte, au scăzut ușor prețurile la produsele animaliere – în medie cu 6,7%. Cel mai mult a căzut prețul de comercializare a porcilor în masă vie – cu 18,3% și a păsărilor în masă vie – cu 7,6%.

Dar s-au scumpit cu 30 la sută ovinele şi căprinele, iar bovinele în masă vie – cu 6,7%. Datele BNS mai arată că laptele s-a scumpit cu 5,3%, iar ouăle alimentare cu 3,9% în primele trei luni ale anului curent în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load