Ce prevede ultimul acord semnat privind protecția datelor cu caracter personal

Ce prevede ultimul acord semnat privind protecția datelor cu caracter personal

Inspectoratul General de Poliție (IGP) și Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) au semnat astăzi la Chișinău un acord de colaborare.


Acordul în domeniul protecției datelor cu caracter personal a fost semnat de șeful IGP, Alexandru Pânzari, și directorul CNPDCP, Eduard Răducan.


Alexandru Pânzari a declarat, în cadrul evenimentului, că pentru poliție confidențialitatea datelor personale este o prioritate.


„Noi ne ghidăm de lege, însă vrem să fim și mai buni, pentru că procesăm foarte multe informații cu date personale”, a specificat Pânzari.


La rîndul său, Eduard Răducan a afirmat că poliția este unul dintre cei mai mari operatori de date cu caracter personal din Republica Moldova, care prelucrează un număr impunător de date și este important ca acestea să fie utilizate în conformitate cu legea.


Acordul de colaborare prevede, în particular, desfășurarea schimbului de experiență, a instruirilor pentru personalul polițienesc și participarea la ședințe comune referitoare la protecția datelor cu caracter personal.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load