X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce nu ştiai despre Săptămîna Mare: Învierea Domnului

2 mai. 2021,, 10:30   Societate
6503 0

Ajunşi în ziua Sfintei Învieri, Biserica ne cere: „În Ziua Învierii să ne luminăm cu prăznuirea şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm, şi să le zicem fraţi şi celor ce ne urăsc pe noi şi aşa să strigăm: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcînd şi celor din morminte viaţă dăruindu-le".

Să luăm aminte la cum petrecem aceste zile, ca la finalul lor să avem putere să raspundem chemărilor Sfîntului Ioan Gură de Aur: „Toţi să vă ospătaţi din ospăţul credinţei, toţi să luaţi bogăţia bunătăţii.

Nimeni să nu plîngă pentru sărăcie, că s-a arătat împărăţia cea de obşte, nimeni să nu se tînguiască pentru păcate că iertare din mormînt a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte că ne-a izbăvit pe noi moartea Mîntuitorului. A stins-o pe ea Cel ce a fost ţinut de aceea, pradat-a iadul Cel ce s-a pogorît la iad.

Şi aceasta mai înainte apucînd Isaia a strigat: Iadul, zice, s-a amărît întîmpinîndu-Te pe Tine jos, s-a amărît că s-a stricat, s-a amărît că s-a batjocorit, s-a amărît că s-a omorît, s-a amărît că s-a legat. A luat trup şi de Dumnezeu s-a lovit, a luat pămînt şi s-a întîmpinat cu cerul, a luat ce a văzut şi a căzut întru ce n-a văzut.

Unde-ţi este moarte boldul? Unde-ţi este iadule biruinţa?


Înviat-a Hristos şi tu te-ai surpat. Înviat-a Hristos şi au căzut dracii. Înviat-a Hristos şi se bucură îngerii. Înviat-a Hristos şi viaţa vieţuieşte. Înviat-a Hristos şi nici un mort nu este în mormînt. Că Hristos înviind din morţi începătura celor adormiţi S-a făcut. A aceluia este slava şi stăpţnirea în vecii vecilor. Amin".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?