COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce intensitate seismică a fost înregistrată la Chișinău

Ce intensitate seismică a fost înregistrată la Chișinău

În Republica Moldova, intensitatea seismică a cutremurului din noaptea trecută a fost între III și IV grade din cele XII. Mai resimțit seismul a fost în sudul țării, distanța epicentrală fiind de 65 de kilometri de Cahul, spre deosebire de Chișinău – 163 de kilometri.

Cutremurul cu magnitudinea 5 pe scara Richter s-a produs sîmbătă noaptea, 25 aprilie, ora 01.04, în zona seismică Vrancea, județul Galați, România.

Șeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie și Seismologie din Chișinău, Ion Ilieş, a declarat pentru IPN că seismul s-a produs pe suprafața terestră, fiind la o adîncime de doar 23 de kilometri. De aceea, cutremurul a fost mai aproape de Republica Moldova.

Ion Ilieş a menționat că seismul a fost calificat ca unul semnificativ. Și chiar dacă acest cutremur a fost cu o magnitudine mai mică, în comparație cu cel din 31 ianuarie cu magnitudinea de 5,2, seismul din noaptea trecută a produs cam același efect, fiind la suprafața terestră și mai aproape de noi. Cutremurul din 31 ianuarie s-a produs la o adîncime de 120 de kilometri.

Anul acesta, în Republica Moldova s-au înregistrat patru cutremure cu magnitudinea de peste 4 pe scara Richter, două dintre care de 5 și 5,2.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load