COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce încasări a adus Serviciul Vamal la bugetul de stat săptămîna trecută

Ce încasări a adus Serviciul Vamal la bugetul de stat săptămîna trecută

În perioada 9-15 martie 2020, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 500,6 milioane lei, fiind perfectate 12 109 de declarații vamale.

Pe parcursul săptămînii trecute, au fost constatate 87 de încălcări ale legislației vamale, dintre care 38 se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 61 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 176 mii lei.

Fluxul mijloacelor de transport a constituit 61 562 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni, cu 11 068‬ și, respectiv, 9 932‬ de traversări.


Din 14 martie, ora 16:00, a fost oprit temporar traficul prin punctele de trecere a frontierei moldo-române „Cahul-Oancea” și „Lipcani-Rădăuți Prut”. De astăzi, 16 martie curent, Ucraina a oprit activitatea a 36 de puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene, iar începînd cu ziua de mîine, 17 martie, alte puncte de trecere nu vor fi funcționale.

Din 17 martie curent, ora 00:00, va fi oprit complet traficul aerian prin Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție - intrare sau ieșire din Republica Moldova.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 22 788 888), unde pot fi obținute (24/24) informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load