COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce hotărîre a luat CEDO în dosarul activistului Mătăsaru

Ce hotărîre a luat CEDO în dosarul activistului Mătăsaru

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat decizia în cauza Anatol Mătăsaru v. Republica Moldova. CEDO a decis că prin comportamentul său Anatol Mătăsaru a încălcat principiul confidențialității şi, prin urmare, a declarat cererea inadmisibilă, transmite bizlaw.md.

În mai 2019, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat Guvernului de la Chișinău o nouă plîngere a activistului Anatol Mătăsaru, pe un caz de reținere de către polițiști, în 2008, în urma unui protest anticorupție. CEDO a propus părților să facă o tranzacție de împăcare și a sugerat Guvernului să-i achite protestatarului 6 mii de euro cu titlu de prejudiciu moral și 2 mii de euro pentru cheltuieli de judecată.

CEDO a expediat în adresa Guvernului și a reclamantului un proiect de Declarație cu privire la eventualitatea reglementării amiabile a cauzei.


Guvernul a susţinut în fața Curții că reclamantul a încălcat prevederile Articolului 62 § 2 din Regulamentul Curţii cu privire la confidenţialitatea procedurii de reglementare pe cale amiabilă, aducînd probe care combăteau alegațiile reclamantului că Agentul guvernamental ar fi încălcat această prevedere, scrie bizlaw.md.

Avînd în vedere circumstanțele cauzei şi declarațiile contradictorii ale reclamantului și ale soţiei sale, care de altfel a susţinut că a aflat despre detaliile cu privire la reglementarea amiabilă a cauzei din scrisoarea care i-a fost dată de către reclamant, Curtea a constatat că anume reclamantul a stat la originea dezvăluirii informaţiei respective către mass-media. De asemenea, din conţinutul scrisorii Curţii din 5 octombrie 2009 adresată reclamantului, s-a indicat expres că procedura cu privire la soluţionarea pe cale amiabilă a cauzei era confidențială şi, prin urmare, reclamantul trebuia să respecte această cerinţă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load