Ce faci în cazul în care ai pierdut plăcuța cu numere de înmatriculare peste hotare

Ce faci în cazul în care ai pierdut plăcuța cu numere de înmatriculare peste hotare

Eliberarea plăcuțelor cu numere de înmatriculare, precum și a duplicatelor acestora ține de competența Agenției Servicii Publice, informează Noi.md.


Asta trebuie să cunoască cetățenii care și-au pierdut, fie în țară, fie peste hotare, plăcuțele de înmatriculare ale automobilelor emise în R.Moldova.


Astfel, cetățeanul se poate adresa la oricare din birourile de înmatriculare din țară, prezentînd următoarele documente: cererea de confecționare a duplicatului;  declarația pe propria răspundere care atestă că plăcuța nu a fost ridicată de poliție sau alte organe competente pentru anumite încălcări; copia certificatului de înmatriculare; dovada de plată pentru serviciul solicitat. Pentru acest serviciu, solicitantul achită 480 de lei și în maxim trei zile lucrătoare primește o plăcuță nouă.


„Procedura a fost simplificată: dacă anterior era necesar să fie eliberat cazierul contravențional, trebuia să piardă o zi-două, să achite anumite taxe, acum noi am exclus prezentarea cazierului și se întocmește doar o declarație pe proprie răspundere. Una din condiții este ca anterior solicitantul să fie avut numere de înmatriculare eliberate de Agenția Servicii Publice, indiferent că le-a pierdut în țară sau peste hotare”, a comunicat pentru Noi.md șeful Departamentului înmatricularea mijloacelor de transport al Agenției Servicii Publice”, Igor Usturoi.


În cazul în care proprietarul mașinii nu poate veni în țară pentru a depune setul de documente necesare, el poate împuternici o altă persoană prin intermediul unei procuri, care urmeze pașii descriși mai sus.


Dacă, ulterior, plăcuța cu numere de înmatriculare pierdută sau furată se găsește, iar proprietarul rămîne cu două plăcuțe, una dintre ele este transmisă înapoi entității care a eliberat-o, spre a fi nimicită, a precizat Igor Usturoi.


„Semnarea declarației este necesară pentru ca în cazul unor declarații false, persoana să poată fi trasă la răspundere, conform legislației în vigoare”, a conchis șeful Departamentului înmatricularea mijloacelor de transport.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load