Ce condiţii au deţinuţii din penitenciarul nr. 3 din Leova (FOTO)

Ce condiţii au deţinuţii din penitenciarul nr. 3 din Leova (FOTO)

Angajații Direcţiei pentru Prevenirea Torturii din cadrul biroului avocatului poporului au vizitat penitenciarul nr. 3 din Leova. Scopul vizitei a fost de a monitoriza situația cu respectarea drepturilor persoanelor aflate în custodia statului.


Conform rezultatelor, s-a dovedit că deținuții sînt ținute în condiții dificile.


Echipa vizitatoare a monitorizat spațiile de locuit din sectorul 3 (secțiunea 1), sectorul 3 (secțiunea 2), îngrijirea medicală, izolatorul disciplinar (9 celule), carantina, blocul rezidenţial aflat în procesul reconstrucției. La momentul vizitei, în închisoare erau 329 de deținuți, capacitatea penitenciarului fiind de cel mult 307 persoane. În consecință, există supraaglomerare.


În sectorul 2 erau 59 de persoane (în condiții nefavorabile), iar în sectorul 3 – 60 de persoane (în condiții satisfăcătoare, în clădirea reconstruită). Condiţiile din blocul sanitar sînt apreciate drept neconforme. În penitenciar există umezeală.


În izolatorul disciplinar, o persoană se află în baza executării unei sancțiuni disciplinare, în condiții degradante.


Un alt număr de 10 persoane sînt ținute separat de alţi deţinuţi, la cererea apărării. Există violență între deținuți. În carantină nu erau persoane.


O nouă clădire cu o capacitate de 110 de paturi (2 și 4 deținuți pe celulă) ar trebui pusă în funcțiune în acest an. La moment, au loc lucrări de finisare.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load