COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce avantaje vor avea medicii care se vor angaja în sudul țării

Ce avantaje vor avea medicii care se vor angaja în sudul țării

Autoritățile din Găgăuzia, care se confruntă cu o lipsă de personal medical, vor oferit bonusuri solide pentru medicii care vor veni în autonomie - cumpărări preferențiale de locuințe, la care 75% din împrumut este rambursat din bugetul local

Despre acest lucru a spus bașcanul ales al Găgăuziei, Irina Vlah, într-un interviu pentru emisiunea "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova, care se difuzează pe canalul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

Irina Vlah s-a adresat tuturor tinerilor care au absolvit Universitatea de Stat de Medicină, îndemnîndu-i să vină să lucreze în Găgăuzia, care se confruntă cu o insuficiență de personal medical.


"Astăzi în Găgăuzia avem nevoie de 100 de doctori în diferite specializări. Începînd cu 1 ianuarie 2019, în Găgăuzia funcționează un program, potrivit căruia orice medic care vine să lucreze în Găgăuzia primește 50 mii de lei din bugetul autonomiei. Odată ce se angajează, el primește imediat 50 mii de lei. Sînt problemele lui pe ce va cheltui acești bani. Aceștia sînt bani pentru adaptare, să spunem așa. El se adaptează în Găgăuzia. Acesta este primul sprijin din partea autorităților găgăuze", a remarcat bașcanul ales.

Potrivit ei, există și un al doilea sprijin important.

"În țară este în derulare programul ”Prima Casă” pentru acordarea de ajutor la achiziționarea primelor locuințe. Bugetul țării achită 50% din împrumutul acordat pentru procurarea locuințelor, iar bugetul autonomiei noastre plătește încă 25% pentru a acoperi acest împrumut. Adică medicul care vine în Găgăuzia va putea primi 50 de mii de lei. În al doilea rînd, el va putea lua un împrumut pentru a-și cumpăra prima locuință în Găgăuzia, iar 75% din creditul pentru acest medic va fi rambursat din bugetul autonomiei. Voi fi bucuroasă să-i văd pe toți cei care vor lua o asemenea decizie. Ne angajăm să-i sprijinim pe tot parcursul procesului documentar și în adaptarea lor în regiunea noastră. Avem mare nevoie de medici în Găgăuzia!", a spus Irina Vlah.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load