COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce a prezis Moldovei talismanul anului - șobolanul Liza? (VIDEO)

Ce a prezis Moldovei talismanul anului - șobolanul Liza? (VIDEO)

În Moldova rareori întîlnești un șobolan decorativ în calitate de animal de companie. Eleva Alisa Masiutina de la Chișinău este de nedespărțit de rozători, menționează corespondenta postului de televiziune „MIR-24” Olesea Kazaku.

Eleva Alisa Masiutina deja s-a împăcat cu gîndul că mulți oameni au o părere preconcepută despre șobolani. Dar ea îi consideră deștepți și veseli – la fel ca celelalte animale de companie. Pentru a prieteni cu talismanul acestui an Alisa sugerează aplicarea unei terapii cu șobolani. Toți membrii familiei pufoase sînt puși pe umărul omului, cerîndui-se să petreacă în așa mod cel puțin 30 de minute. Cu mama fetiței acest lucru nu a ținut din prima oară. Primul șobolan a fost întors la magazinul zoo.

„Eu nu știam că își dorește un șobolan, ea singură a mers la magazin, l-a procurat și l-a adus acasă. Am aflat doar peste cîteva zile că avem în casă un șobolan”, spune mama Alisei Angela Masiutina.


Acum s-a obișnuit. Spune că să ai un astfel de animal de companie e ceva normal. Cu atît mai mult că întreținerea acestora nu e scumpă. Un animal consumă o lingură de masă de grîne pe zi. Șobolanul poate fi plimbat prin apartament cîte 30 de minute dimineața și seara. Principalul lucru este să se ascundă toate firele pentru ca acesta să nu le roadă.

„Singurul lucru costisitor atunci cînd iei un șobolan este colivia mare”, menționează eleva clasei a 12-a Alisa Masiutina.
Fiind un animal social, rozătorul nu poate fi lăsat singur. Lipsa unui prieten sau a unei prietene îi afectează psihicul. Șobolanii se înțeleg foarte bine cu alte animale de companie. Spre exemplu, cu pisica Zaia ei sînt prieteni vechi.

„Zaia nu este un vînător, ea nu vrea să mănînce șobolani, este absolut neutră față de ei”, susține Alisa.

Dacă îi acorzi șobolanului suficientă atenție, acesta va deveni blînd, va răspunde la nume și va fi jucăuș.

Se zice că șobolanii pot prezice viitorul. Haideți să ne propunem: dacă șobolanul va alege mărul, pe Moldova o așteaptă o viață dulce, iar dacă semințele de păpușoi – atunci prosperitate. Șobolanul Liza a ales mărul, de aceea în 2020 Moldova va avea o viață dulce!

Potrivit previziunilor astrologilor, în anul curent șobolanul va fi binevoitor cu persoanele implicate în munca intelectuală, scriitorii, jurnaliștii, pictorii și muzicienii.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load