COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce a hotărît CC privind legalitatea numirii interimarului PG Dumitru Robu

Ce a hotărît CC privind legalitatea numirii interimarului PG Dumitru Robu

Judecătorii Curții Constituționale au hotărît să admită parțial contestația privind legalitatea numirii interimarului Procurorului General Dumitru Robu.

„Se admite parțial decizia deputaților referitoare la controlul constituționalității a unor articole din sesizare”, a declarat Domnica Manole, președinta Curții Constituționale.

Precizăm că prin sesizare, deputații au solicitat, totodată, Înaltei Curți să se expună și asupra desemnării lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar, în vara lui 2019.

Deputații au abrobat proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a Procurorului general în septembrie 2019. Acesta prevedea crearea unui nou filtru în procedura de preselctare a șefului PG, prin organizarea unui concurs de către Ministerul Justiției. Astfel, proiectul de lege stabilește ca numirea Procurorului General de către președintele țării să se facă la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor din rîndul candidaților propuși de către Comisia de concurs, ceea ce și s-a întîmplat în cazul lui Alexandr Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load