Cazurile de violență cu implicarea minorilor trezesc îngrijorare

Cazurile de violență cu implicarea minorilor trezesc îngrijorare

Acum cîteva zile, paisprezece copii cu vîrsta cuprinsă între 11 și 15 ani și un matur din satul Pereni Raionul Rezina au fost internați în spitalul raional în stare gravă, â scris Corneliu Popovici într-o postare pe Facebook.


"S-a întîmplat după ce un copil a pulverizat cu un spray în sala de clasă. Acest caz completează șirul de evenimente nefaste, care demonstrează, cu regret, că fenomenul violenței în instituțiile de învățămînt nu dispare. Copiii sînt afectați de diferite forme de violență în fiecare zi, la școala, pe stradă și chiar acasă, iar studiile specialiștilor arată că această formă de agresivitate tinde să devină o normă comportamentală.


Fiind preocupată de monitorizarea situației din domeniul educațional, Președinția a solicitat o infomație Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne (IGP al MAI), pentru anul 2017, care să reflecte situația minorilor care au comis infracțiuni, numărul de infracțiuni comise împotriva minorilor, numărul cazurilor de violență (morală, fizică), a copiilor în instituțiile de învățămînt, inclusiv a copiilor care au beneficiat de consiliere psihologică", a menționat el. 


Conform datelor IGP al MAI, pe parcursul a 11 luni a anului 2017 au fost înregistrate 1175 infracțiuni comise de către minori. Printre localitățile/raioanele cu cea mai mare incidență a infracțiunilor, conform calificării faptei comise de către minori, se număra: 
1. mun. Chișinău – 298 (Ciocana - 60, Centru - 69, Rîscani – 40, Botanica – 54, Buiucani – 75);
2. mun. Bălți – 71;
3. Ialoveni – 60;
4. Orhei – 55;
5. Criuleni – 40.


În același timp, potrivit IGP al MAI, în perioada vizată au fost comise 1233 de infracțiuni împotriva minorilor. Printre localitățile/raioanele cu cea mai mare incidență a infracțiunilor calificate conform faptei comise, care reflectă numărul cauzelor penale în care minorii au devenit victimă, se numără:


1. mun. Chișinău – 311 (Ciocana - 60, Centru - 75, Rîscani – 39, Botanica – 58, Buiucani – 79);
2. mun. Bălți – 79;
3. Ialoveni – 62;
4. Orhei – 57;
5. Nisporeni – 41;
6. Criuleni – 40;
7. Cahul – 40.


Conform datelor Inspectoratului General al Poliției al MAI, în perioada vizată au fost înregistrate 224 cazuri de violență în instituțiile de învățămînt, dintre care :
- Între Semeni - 192 de cazuri;
- Profesori față de elevi - 25 de cazuri;
- Elevi față de profesori - 7 cazuri.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load