TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cazul Luncașu: Se presupune că omul de afaceri a fost determinat să se sinucidă

Cazul Luncașu: Se presupune că omul de afaceri a fost determinat să se sinucidă

Igor Fraihman, un prieten apropiat al familiei Luncașu, spune că starea psiho-emoțională a lui Iurii Luncașu, găsit împușcat săptămîna trecută, a fost afectată enorm de informațiile difuzate în presă și în spațiul public.

Luînd în considerare acest fapt, dar și maladia la sistemul nervos de care suferea, familia omului de afaceri nu exclude versiunea determinare la suicid. Într-o conferință de presă, Igor Fraihman, care spune că era prieten cu Luncașu de circa 40 de ani, a declarat că face declarații nu doar în numele său, ci și al familiei Luncașu, transmite IPN.


Potrivit lui, rudele și familia lui Iurii Luncașu sînt în stare de șoc și nu pot să facă declarații. Igor Fraihman a menționat că, pînă și după această tragedie, în presă au existat multe speculații și dezinformare, care nu pot fi lăsate fără răspuns. Unele instituții media au publicat și continuă să publice, fie intenționat, fie nu, date incorecte sau neverificate care denigrează numele lui Iurii Luncașu.

„Iurii a fost întotdeauna un om modest. Și-a început cariera în anul 1987 și afacerea pe care și-a dezvoltat-o nu a fost creată ca urmare a unor escrocherii sau scheme ilegale. A fost un om foarte bun și devotat. Un prieten bun și un familist consacrat. Niciodată nu a ocupat vreo funcție politică și nici nu avea ambiții politice. Întotdeauna a încercat să stabilească relații bune cu toții. Făcea și caritate, însă niciodată nu afișa acest lucru”, a menționat Igor Fraihman.

Igor Fraihman a mai spus că Iurii Luncașu, de mai bine de 20 de ani, suferea de scleroză diseminată, o afecțiune neurologică. „Nu sînt medic, dar cred că stresul i-a înrăutățit starea de sănătate”, a notat Igor Fraihman. Potrivit lui, nu au existat niciun fel de presiuni nici la nivel profesional, nici financiar, care ar fi putut conduce la aceste consecințe tragice.

Omul de afaceri Iurii Luncașu a decedat pe 17 august în urma unei plăgi prin împușcare. Oamenii legii au fost alertați despre evenimentul petrecut pe drumul R6 în jurul orei 20.07. La fața locului s-au deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție și medicii legiști, care au fost întîmpinați de bărbatul care anunțase evenimentul la 112. Acesta se numește Boris Babin și este șoferul victimei. Deși preliminar, fusese enunțată versiunea suicidului, ulterior, atît procurorul general interimar, cît și ministrul afacerilor interne au declarat că pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal pentru omor intenționat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load