TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cauciucurile vechi pun la încercare creativitatea moldovenilor

Cauciucurile vechi pun la încercare creativitatea moldovenilor

Cauciucurile uzate îi provoacă pe moldoveni să-și pună la încercare creativitatea. Acestea sînt transformate în decorațiuni pe teritoriul instituțiilor de învățămînt, în ghivece pentru flori și chiar în granițe pentru parcările din oraș.

Totuși, puțini sînt cei care știu ce impact au aceste cauciucuri asupra sănătății, scrie Agora.


Locuitorii capitalei vorbesc despre indiferența unora atunci cînd vine vorba de cauciucurile uzate. Oamenii consideră greșită abordarea celor care nu reciclează cauciucurile.

Cauciucurile uzate reprezintă cea mai mare cantitate de deșeuri polimerice. Acestea nu se descompun și poluează mediul înconjurător. Autoritățile municipale spun că au identificat o soluție pentru a scăpa de Cauciucurile, lăsate de izbeliște

„Pentru 10 lei agentul economic după asta le evacuează la Pruncul, dacă nu vrea să le evacueze șoferul. Prelucrarea unei tone de cauciuc costă 1500 de lei. Este normal că agentul economic care le prelucrează nu poate să le primească gratuit”, a declarat Ruslan Codreanu.

Potrivit datelor oficiale, Moldova importă anual circa 15 mii de tone de cauciucuri. 12 mii de tone dintre acestea se transformă în deșeuri. Alte 3 mii de tone sînt dispersate pe drumuri în procesul utilizării anvelopelor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load